Over ons

Wat wij doen

Het verminderen van het gebruik van fossiele grondstoffen -zoals turf- wordt wereldwijd aangemoedigd. Als reactie op dit probleem heeft WormsSystems een manier gevonden om hier een bijdrage aan te leveren; en dat met behulp van wormen.

Grondstoffen als voedingsstof voor wormen

Het is bekend dat wormen ingezet kunnen worden op locatie om de grond te herstellen en te helpen bij het verwerken van moeilijk te verwerken organische reststromen.

Door een vernieuwende wijze van het kweken en oogsten van wormen, kunnen moeilijk verwerkbare organische reststromen zoals mest, gft, slib van waterzuiveringen of digestaat van vergisting installaties omgezet worden in nuttige grondstoffen zoals vermicompost. Dit zal worden afgezet als duurzame vervanger van turf, plantenvoeding, bodemverbeteraar.

WormsSystems

Ecosystemen voor moeilijk te verwerken organische reststromen

WormsSystems richt zich op het ontwikkelen en leveren van ecosystemen waar moeilijk te verwerken organische reststromen door wormen omgezet worden in nuttige grondstoffen zoals vermicompost voor plantengroei en wormen als diervoer.

Kweekinstallatie op industriële schaal

Wij hebben een kweekinstallatie op industriële schaal ontwikkeld waarbij in een continu systeem wordt geproduceerd, genaamd de wormencombine. Hiermee kan gelijktijdig ondergrond belucht worden en de wormen opgeschept en gesorteerd. Grote wormen kunnen vervolgens worden geoogst, en kleine wormen kunnen tegelijk weer worden terug geplaatst. De wormencombine is mobiel, waardoor het mogelijk is om de verwerking op de locatie te doen waar het product is.

Wormen voor dierlijk eiwit

Gedroogde en gemalen wormen (wormenmeel) kunnen worden afgezet als vismeelvervanger (indien ze aantoonbaar schoon zijn van contaminanten) wij hebben wormen die 58% eiwit bevatten. De markt voor vismeel is ongeveer 6 miljoen ton per jaar. Lees meer over wormen en het milieu. Ook kunt u contact opnemen voor meer informatie. 

Contact

Neem contact met ons op